De Keyserstraat 5, 5462 CN, Veghel
+31 6 12 623 875
info@ceramoureuse.nl

Even iets dichterbij

Gelukkig is het ook nodig dat ik mijn werk fotografeer. Nodig omdat ik op die manier op Facebook, Instagram en deze website kan laten zien wat ik maak. Gelukkig omdat het werken met de foto’s me ook een heel ander aspect van mijn eigen werk laat zien. Misschien wordt daarin de romantische poëet in me wakker. Ik kan in ieder geval heerlijk wegdromen in de landschappen die zich in de foto’s laten zien.

Op deze pagina neem ik je graag mee op zo’n reis.

Een redelijk eenvoudige schaal of bord met een diameter van ongeveer 40 centimeter. Hoog gestookt uit een combinatie van witbakkende draaiklei zonder chamotte en een zwartbakkende klei met grove chamotte.


Zodra de lichtval verandert wordt ook het karakter van de schaal/bord anders. Als een aaroppervlak met droge gronden en nattere moeraspartijen

Als ik nog verder inzoom ontstaat een prachtige kleurendynamiek. Vol met grensgebieden waar zichtbaar veel interactie plaats heeft gevonden tijdens het stookproces.

Het groen van het koperoxide ontvouwt zich op deze manier in zo veel nuances

Ondiepe zeeën en zich ontwikkelende riffen aan de rand van een lavastroom in een verder schijnbaar onherbergzaam en desolaat landschap …

‘Rood en groen als boerenfatsoen’ zegt het oude spreekwoord maar in de alchemie van de oven doen ze het uitstekend naast elkaar.

Lagunes, moerasgebieden en misschien wel mangroves. Het vraagt niet zoveel fantasie om in die ene eenvoudige schaal een hele wereld te ontdekken.

Het zou evengoed een prachtig schouwspel aan de hemel kunnen zijn. Of de voortekenen van een opkomende storm

Rijke minerale aders komen onverwacht bovengronds en aan het daglicht. Daar voor wie er de vruchten van wil plukken

Water is er in overvloed in deze wereld. Het stroomt rijkelijk en vrijelijk en vormt gouden stranden op de grensvlak met het droge land
miek. Een schaal die een wereld in zich draagt.
Dat aarde en vuur in de alchemie van de oven zulke prachtige werelden kan voortbrengen…