De Keyserstraat 5, 5462 CN, Veghel
+31 6 12 623 875
info@ceramoureuse.nl

Zoutstook

Zoutstook

Onderstaand zie je recent werk uit de laatste zoutstook. Door zout aan de oven toe te voegen ontstaat een zeer resistente huid. Dit komt omdat het natrium uit het zout een verbinding aangaat met klei of slib. Hierdoor ontstaat een heel aantrekkelijk patina wat eigenlijk op geen enkele andere manier gerealiseerd kan worden. De kunst is om de buitenkant zo te slibben (ik gebruik op de buitenkant liever geen glazuur) dat het zouteffect het beste tot zijn recht komt. Of je nu een zoutstook doet in een houtoven of in een gasoven, je hebt altijd nog te maken met een zekere mate van reductie. Ook dat beïnvloedt het uiteindelijke effect. En het vraagt om een goede en doordachte keuze van de te gebruiken slibs.